Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ...ΕΛΛΕΙΨΗΣ...ΧΩΡΟΥ



Καααλημέρα !!!
ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ σηκώθηκα με καλή διάθεση σήμερα ,Σαββατιάτικα...
Χαίρομαι γιατί οι...ψηφιακές εξελίξεις στην Χώρα μας  είναι...ΡΑΓΔΑΙΕΣ και ΠΟΛΛΕΣ !!!!
Βλέπω ότι η...ψηφιακή μας ..παρέα αυξάνεται και πληθύνεται και κάθε μέρα απολαμβάνουμε, την παρουσία καινούργιων φίλων ραδιοερασιτεχνών, σε ΟΛΑ τα συστήματα ψηφιακής μετάδοσης φωνής και data που αναπτύσσουμε...Και στους επαναλήπτες και τα hotspots του Dstar και στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ YAESU FUSION συστήματα και τελευταία στον ΠΡΩΤΟ επαναλήπτη DMR της Αθήνας (προς το παρόν...)
Πάει να πει ότι δεν πάνε οι προσπάθειές μας ...χαμένες στο διάστημα !!!
Καλό αυτό....
Απ' την άλλη... Διαπίστωσα ότι ΟΛΟΙ εμείς οι…. ψηφιακοί (!!)  ΕΙΧΑΜΕ  ΕΛΛΕΙΨΗ !!
ΝΑΙ !!!
ΥΠΗΡΧΕ (παρ’ όλες τις…  φιλότιμες προσπάθειες κάποιων…) ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΟΥ !!!
Ενός χώρου, όπου να μπορούν να ψάξουν, να ρωτήσουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ !!Να μάθουν, επεξεργαστούν, συζητήσουν, εφαρμόσουν πράγματα, ΠΑΡΕΑ με άλλους...Γνωστούς και ...αγνώστους...ΧΩΡΙΣ υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, με ΟΛΗ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που προικοδοτεί όλους μας, ο ΤΙΤΛΟΣ του ραδιοερασιτέχνη !!!
Μια παρέα, ένα..."ΦΟΡΟΥΜ" όπου ΙΣΑΞΙΑ,όλοι,παλιοί και νέοι,ειδήμονες και μή,συμμετέχοντας,διαμορφώνουμε το "ψηφιακό" γίγνεσθαι στον ραδιοερασιτεχνικό χώρο...Οι μόνοι που ,ίσως, ΔΕΝ έχουν θέση σ'αυτή την ...παρέα είναι κάποιοι...κοινωνικά ανένταχτοι τύποι..Από μόνοι τους αποχωρούν, βλέποντας τα πράγματα να πάνε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ !!!
ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ !!!
Φαίνεται,οτι έχουμε την ευλογία και την ευκαιρία, ποικιλοτρόπως (!!!) να γνωριστούμε και να λειτουργήσουμε σε όφελος της ραδιοερασιτεχνικής κοινότητάς μας, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ και ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ πράγματα που ΠΟΤΕ άλλοτε δεν θα μπορούσαμε ίσως,απο μόνοι μας!!!
Να το θέσω αλλιώς....
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΙΑ με μια πνοή,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,να μπορούμε να ξαναστήνουμε, ΕΝΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ για παράδειγμα...
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ από μόνο του !!!
Πέραν από αυτό,όμως,ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν διανοήθηκε να...αποκλείσει αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια...
Και ΑΥΤΟ  από μόνο του έχει μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ διάσταση που ΔΕΝ απαντάται εύκολα σε κάποια κοινωνικά σύνολα (βλέπε...συλλόγους κλπ)..
Μας είναι ευχάριστο και θεμιτό ως ένα σημείο να είμαστε φίλοι μεταξύ μας, μιά ΠΑΡΕΑ ουσιαστικά που προσπαθούμε να κάνουμε τα..όνειρά μας, πραγματικότητα....
Ο καθένας μας μπορεί, να εκφράσει τα πρέπει και τα θέλω του χωρίς να ..."προγκάρεται" από τους.."γκουρού" της συχνότητας !!!
Πριν καιρό άκουγα σε κάποιο επαναλήπτη μια συζήτηση περί του ότι "είμαστε πίσω στην Ελλάδα" όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις...
Ψάχνουμε ...δικαιολογίες για να αποφύγουμε την πραγματικότητα τελικά....
Κατά γενική παραδοχή, ΔΕΝ είναι ,πλέον, ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ τα ψηφιακά μηχανήματα..
ΥΠΑΡΧΟΥΝ, πλέον, ψηφιακά δίκτυα ΟΛΩΝ των επιμέρους διαφορετικών "διαμορφώσεων" και είναι ,πιο προσιτό και εύκολο στον καθένα να συμμετέχει ΟΠΩΣ και ΟΠΟΥ θέλει..
Οικονομικά και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ...Αν το θέλετε, υπάρχουν και μεταχειρισμένα, οικονομικά μηχανήματα που αν θέλουμε μπορούμε με αυτά να συμμετέχουμε στις συνομιλίες, αν αυτό είναι το ζητούμενο...Νά'στε βέβαιοι ότι η παρουσία σας στα δίκτυα αξιολογείται με ΑΛΛΟΥΣ όρους εδώ....
Είναι ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ που έχουμε να κάνουμε αλλά και αυτά που θα ΘΕΛΑΜΕ να έρθουν συγχρόνως....Ας μη μας κρατάει μακριά από όλο αυτό το "πανηγύρι" η...κρίση!!!
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ...
Χθες χάρηκα ιδιαίτερα με τα καλά νέα...
Παρελήφθησαν κάποια νέα...αποκτήματα που θα βοηθήσουν στην παραπέρα ανάπτυξη του καινούργιου μας δικτύου του YAESU FUSION προς Θεσσαλία και Βόρεια προς την Θεσσαλονίκη...Ήδη όμως με την συμμετοχή της Ραδιολέσχης της Έδεσσας και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Καστοριάς το C4FM υπάρχει ΗΔΗ σ' αυτές τις περιοχές !!!Φαντάζομαι πως, όταν ο καιρός το επιτρέψει θα..."πάρουμε τα βουνά" πάλι !!!
Α!! και να μην ξεχάσω να σας πω ότι...Κάποια καλά παιδιά από Τρίκαλα, μας την “έχουνε στημένη” στα Δυό Στενά με κάτι...DMR (!!)  έτοιμα για...δίκτυο !!!! Υπομονή κάνουν και κάποιοι DMRηδες φίλοι στο...γεφύρι της  ΑΡΤΑΣ...
Ας έρθουν σε...διαπραγματεύσεις με το...Δίκτυο μια φορά και....Βλέπουμε !!!!
Εξ' άλλου η ιστοσελίδα μας  που την...φροντίζει “σαν τα μάτια του” ο αγαπητός μας Τάσος SV1RD είναι στην...θέση της  ( www.digitalmode.gr )  και περιμένει τα σχόλιά μας ,τις προτάσεις μας και τα...Νέα μας...
ΟΛΩΝ!!!
73  de  SV2LLJ
IOANNIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου