Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΤΕΧΝΗ,ΚΙ’ΑΣΤΗΝΕ…



Users Manuals  και … κακές συναναστροφές !!!


Υποσχέθηκα σε προηγούμενα σημειώματα , να περιγράψω λεπτομερέστερα, κάποιες ΙΔΙΑΊΤΕΡΕΣ λειτουργίες και επιμέρους συστήματα που παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην συνολική λειτουργία του Dstar..Θα επαναλάβω ότι, εδώ, ΔΕΝ θα τα γράφω …επιστημονικά και με …ατέλειωτες αναλύσεις!!! Απλά πράγματα ,κατανοητά για να εκπληρώσουν και τα γραφόμενα τον σκοπό τους και να υπάρχει και ένα θετικό αποτέλεσμα, βρ’ αδερφέ!!!
 Ο σκοπός είναι να καταλαβαίνουμε ΤΙ και ΠΩΣ είναι αυτό που… χειριζόμαστε τουλάχιστον χοντρικά…
Επίσης είναι ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ !!! Υπάρχουν και ΠΟΛΛΟΙ συνάδελφοι που ΔΕΝ γνωρίζουν ,τουλάχιστον Αγγλικά και εκεί ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ , κατανόησης των διάφορων ρυθμίσεων ,χειρισμών και στο τέλος-τέλος, των ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ και των ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ των πομποδεκτών που έχουμε στην κατοχή μας… Τα…Users Manuals στις περισσότερες των περιπτώσεων… Ξαναεπιστρέφουν… αδιάβαστα (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!)  ΕΚΕΊ ΑΠ’ΌΠΟΥ… ΒΓΉΚΑΝΕ !!!...ΓΙΑΤΙ;;..Ξέρετε… ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ… ΓΡΙ !! Από όσα περιγράφονται μέσα …Δυστυχώς…. Ρε δεν πά’ να τα γράφουν σε 24 γλώσσες και διαλέκτους !!! Εμείς … ΕΚΕΙ !!! Πίσω στο… χαρτοκιβώτιο και στην αποθήκη  ΓΡΗΓΟΡΑ !!! Οι πιο… τολμηροί, άντε, στην καλύτερη , να ρίξουμε … μια ματιά στα σχέδια και τις φωτογραφίες, πιθανώς, και μετά…. ΚΕΡΑΙΑ ,ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ, ΚΑΙ…. ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!! Έχουν ακούσει τα αυτιά μου…. μετά… Τι το ένα , πώς το άλλο…. Να ρωτάμε , να  μαθαίνουμε…. 


ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ… Ίσα-ίσα… Εφαρμόζουμε την Αρχαία Ελληνική επιταγή της φυλής μας…
 Πρώτα… την πατάμε και …μετά ρωτάμε !!!
Εδώ... το πιο… πετυχημένο motto , στην Ελλάδα ήτανε το… ¨Δεν ήξερες, Δεν ρώταγες;;;¨ … Τι καταλαβαίνετε; Τζάμπα το βγάλανε;;;
Οι κατασκευαστές ,οι εντόπιοι αντιπρόσωποί τους, αλλά ΚΑΙ πολλοί έμποροι του χώρου,  κάνουν… φιλότιμες προσπάθειες ,να έχουν ΚΑΙ Ελληνικές οδηγίες χρήσης… Απλά, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΣ όταν παίρνετε το μηχάνημα… Πέραν απ’ αυτό , όμως, ΠΡΕΠΕΙ να τις..ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΙ’ΟΛΑΣ… (RTFM λένε οι Αγγλοσάξονες συνάδελφοι !!! Το ΤΙ σημαίνει… Καταλαβαίνετε…)



Και εκεί… αρχίζει το μεγάλο δράμα… Οι πιο πολλές είναι μεταφράσεις που γίνανε στα .. γρήγορα ,για να μην πω τίποτε πιο…. Φορτηγατζήδικο..
Copy-Paste οι πιο πολλές με το…Google Translate… Άντε να καταλάβει ύστερα ο πάσα ένας, ΤΙ  ακριβώς εννοεί ....¨Πιέστε  [>1secF] Πιέστε και γυρίστε κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού τον κύριο επιλέκτη περιοχής ¨…. Αντί να το γράψει… Πιέστε το Function για πάνω από 1  δευτερόλεπτο και μετά περιστρέψτε ΔΕΞΙΑ το κουμπί αλλαγής συχνοτήτων… Τόσο …Ελληνικά !!!
 Και ύστερα… αρχίζουν τα .. δράματα !!!....Τηλέφωνα, συναντήσεις με τον … γνωστό του φίλου, που έχει ένα ίδιο κλπ…. Τα ξέρετε δα…
Ευτυχώς που … υπάρχουν και οι ¨παλιοί¨ ραδιοερασιτέχνες και βοηθάνε…. Οι περισσότεροι έχουν μείνει στην εποχή του… Samuel Morse και άντε να ασχολούνται και με κανένα… ψηφιακό (και εννοούν τα BPSK), κανένα RTTY και λοιπές ψηφιακές… διαμορφώσεις (όπως και ΕΓΩ δηλαδή!!...) !!! Πάλι καλά που υπάρχουν και ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ και δείχνουν τους νεότερους το τι και πώς…. Και οι πιο πολλοί τους … ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ !!! Αυτά σαν…. προσωπικό παράπονο…. Αλλά και σαν … πρόλογος όλων αυτών που θα ακολουθήσουν..
Και θα ακολουθήσουν ΠΟΛΛΑ !!!
Περιγραφές, σχόλια, προγράμματα για τους πομποδέκτες ακόμα και τρίτων κατασκευαστών και πολλά άλλα, αρκεί να έχω τον χρόνο να σας τα ετοιμάζουμε και εγώ αλλά ΚΑΙ άλλοι συνάδελφοι !!!
ΗΔΗ  είμαι σε διαδικασία … ανεύρεσης  κάποιου ιντερνετικού … χώρου για να αποθηκεύονται εκεί τα άρθρα που ΈΧΩ ΉΔΗ ΓΡΆΨΕΙ και αυτά που ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ για να τα κατεβάζετε και να τα διαβάζετε… ΔΕΝ μπορεί επ’ άπειρον να… φιλοξενούνται σε σελίδες όπως τα blogs …Η αναζήτησή τους μετά από ένα χρονικό διάστημα θα είναι σαν το κυνήγι της αλεπούς !!! Κάτι σαν το 5-9  report… Θα μπαίνετε στον χώρο , θα το κατεβάζεται, και θα το διαβάζετε..
 Για κάθε νέα… συγγραφή θα ενημερώνεστε καταρχάς από το www.digitalmode.gr  καθώς επίσης από το blog μου και από τις αντίστοιχες σελίδες των ομάδων στο Facebook
 Και για αρχή κάντε μια δοκιμή…

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο…Λογικά πρέπει να δείτε το ίδιο κείμενο που θα πρέπει να ανοίξει μέσα απο το  Google docs
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα και δεν το βλέπετε παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα ή μέιλ να το δω…

Προς το παρόν…ΑΥΤΑ !
73 de SV2LLJ IOANNIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου